söndag 31 maj 2009

Helg och sånt

Fredagen var tänkt att spenderas med festligheter, men hemma i hökarängen var vi allihopa helt slutkörda efter en hård vecka. Så istället blev det film och mys. Vi började med att se twilight. När vi berättade det för Julian, som satt och drack öl på andra sidan stan, fick vi den här bittra kommentaren "Så nu kommer ni tre tjejer sitta där och tråna efter den fula snubben och önska att alla killar vore vampyrer, folk borde inte se twilight". Det gav oss ännu mer lust att titta på den och han hade väl lite rätt i det han sa. Vem vill inte ha en pojkvän som glittrar och kan suga blod? En sak som jag har funderat lite över är varför inte killar uppskattar det där romantiska och perfekta som varje tjej önskar sig, eller suktar de kanske efter det i smyg? Mot slutet av filmen kom Kalle förbi, Tess och Erika blev sura för att vi var tvugna att stoppa filmen i en minut eller två för att gå och öppna. Nästa film blev simpsons the movie som vi skrattades oss igenom trots att några av oss redan hade sett den. På natten så drömde jag så klart om vampyrer och vaknade alldeles stel och svettig, det är inte alltid lätt att handskas med blodsugande varelser.

I lördags begav sig Erika iväg tidigt för att gå på 3D-bio med sin systerdotter. Jag och Tess tog oss in mot stan efter lunch och köpte med oss mat från Sandy's och satte oss i humlegården. Därefter mötte vi upp Erika och det blev en kort shoppingrunda innan vi återvände hem. Efter att vi hade stoppat i oss mat i magen och fixat iordning oss slängde vi oss iväg för att möta upp de andra vid pop dakarfestivalen. Men när vi kom dit så hade grabbarna tröttnat och ville vända om. Nu vet vi i alla fall hur universitetsområdet ser ut. Grabbarna var hungriga så de släpade med oss till Max där jag satt och smygdrack öl ur ett sugrör, väldigt diskret med tanke på att jag förvarade ölen i en systembolagskasse. När alla var mätta och belåtna traskade vi vidare till 1900 där det dracks mer öl.














Idag, söndag, åkte Erika iväg för att sola och bada med familjen och vi har inte sett till henne sen dess. Kanske blev hon tagen av något sjöodjur. Jag och Tess har suttit hemma och pluggat, åtminstone lite. På eftermiddagen blev vi akut sugna på att lapa i oss lite sol.. och glass! Vi promenerade till Farsta där vi hittade ett café som sålde kulglass. Det var alldeles, alldeles underbart. Nu sitter vi återigen mätta och belåtna efter att ha ätit en supergod fiskgratäng tillsammans med färskpotatis, det kan inte bli bättre. Vi vill ha mer helg, men snart mina vänner så tar vi examen! Då blir det glass och sol varje dag så långt pengarna räcker.

See ya!

Inga kommentarer: